Tompson nepoželjan u Umagu

Koncert kontroverznog hrvatskog pevača Marka Perkovića "Tompsona" u Umagu neće biti održan, jer lokalne vlasti smatraju da bi njegov dolazak uništio pozitivan publicitet teniskog turnira, koji se održava u isto vreme.

Nastup je otkazan nakon što je hrvatski predsednik Stjepan Mesić zapretio vlastima u Umagu da će, ukoliko se Tompson pojavi u tom gradu, izostati sa teniskog turnira, čiji je glavni pokrovitelj.

"Mesić je rekao da se, ukoliko dođe Tompson, iz protesta ne bi pojavio u Umagu," rekao je potpredsednik Istarskog demokratskog sabora, IDS, Damir Kajin.

"Ova grad i Istra nisu ni Bjajburg ni Zagreb, pa da bi neko mirno gledao kako se Umagom šetaju ljudi u ustaškim uniformama ili da se na ovom području skandira 'ubij Srbina'", rekao je Kajin.

Ikonografija koja prati Tomsonove nastupe, ali i njegove pesme često se dovode u vezu sa ustaškim pokretom i fašizmom, što taj pevač odlučno odbacuje objašnjavajući da su i on i njegovi obožavaoci "hrvatski patrioti."

Gradonačelnik Umaga, Vlado Kraljević, izrazio je žaljenje što Tompson i jedan koncert koji se "na sreću neće održati", izazivaju veći publicitet od onoga što se ovih dana u Umagu događa.

U Umagu se održava ATP teniski turnir, koji je i lokalni sportski događaj godine, a Tompson je trebao održati koncert na jednom od stadiona kompleksa "Stela maris". Službeno je zabranjen zbog brige o javnoj sigurnosti i "nedostatka parking mesta."

Tompsonovi koncerti u Kanadi, SAD i Nemačkoj bili su na meti oštrih kritika lokalnih Jevrejskih organizacija, uključujući i Centar Simon Vizental, ali su ljegovi nastupi, do sada, bili zabranjeni jedino u Sarajevu, Švajcarskoj, Holandiji i Austriji.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи