Napad na Medojevića, udar na slobodnu reč

Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore osudio napad na poslanika Nebojšu Medojevića kao atak na parlament i slobodnu reč, ocenivši da bi na isti način taj napad trebalo da tretira i Tužilaštvo.

Napad na poslanika Nebojšu Medojevića jeste atak na parlament i slobodnu reč, ocenio je Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore, uz mišljenje da bi na isti način taj napad trebalo da tretira i Tužilaštvo.

Predsednik parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je da je Kolegijum jednoglasno osudio napad na Medojevića.

Pozvao je nadležne organe da, kako je rekao, ad na isti način kvalifikuju taj napad, odnosno da se shodno zakoniskim rešenjima nađe primerena kvalifikacija napada na instituciju poslanika.

Medojevića je u nedelju ispred ulaza zgrade gde stanuje napao Nenad Mićunović, bratanac kontroverznog crnogorskog biznismena Branislava - Brana Mićunovića, koga je opozicija okvalifikovala kao "čoveka koji odlučuje o najvažnijim pitanjima u Crnoj Gori".

Crnogorski mediji tvrde da braća Milo i Aco Đukanović i Mićunović predstavljaju crnogorsku "veliku trojku" mimo koje, u njihovoj širokoj sferi delovanja, ne može biti doneta nijedna krupnija odluka.  

Uprava policije saopštila je da će protiv Nenada Mićunovića biti podneta prekršajna prijava jer nije bilo elemenata krivičnog dela.

Krivokapić smatra da bi Tužilaštvo moralo da razmisli o prekvalifikaciji napada na Medojevića.

"Ustavno pravo Skupštine je da upućuje svoje mišljenje jednom samostalnom organu, ali i organu koji ima obavezu da čuje glas parlamenta", rekao je Krivokapić i dodao da će Kolegijum predložiti izmenu krivičnog zakonodavstva kojim bi napadi na poslanike, državne funkcionere i novinare bili posebno sankcionisani.

Predsednik parlamenta je najavio da će se o inicijativi lidera Socijalističke narodne partije Srđana Milića o sazivanju sednice Saveta za odbranu i bezbednost povodom "slučaja Šarić" izjasniti nakon izijašnjavanja nadležnih skupštinskih radnih tela o tom pitanju.

Medojević smatra da je Skupština Crne Gore ovakvim stavom poslala jasnu poruku da je država jača i da mora biti jača od organizovanog kriminala.

Rekao je da se nada da je ovo početak stvaranja širog nacionalnog konsenzusa oko "čišćenja Crne Gore" od organizovanog kriminala i jačanja institucija države.

Napad na Medojevića osudili su i predstavnici vlasti i opozicije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво