Sprečen "neonacistički pir"

Tridesetčetvoro neonacista uhapšeno u akciji hrvatske policije u Bukovju Križevačkom, zbog organizovanja koncerta neonacističkih bendova. Šestorica privedena Prekršajnom sudu u Križevcima.

Šest hrvatskih državljana, koji su učestvovali u organizovanju koncerta nemačke neonacističke grupe Blu Maks i dva hrvatska sastava u Bukovju Križevačkom, privedeni su Prekršajnom sudu u Križevcima, piše "Jutarnji list".

Hrvatska policija je sinoć uhapsila tridesetčetvoro neonacista, koji su bili uključeni u organizaciju koncerta tog neonacističkog benda, zabranjenog u Nemačkoj zbog propagiranja nacističke ideologije.

Uhapšeni su članovi grupe i organizatori koncerta, koji nisu imali dozvolu za organizovanje javnog okupljanja u vatrogasnom domu. Posle ponoći, 28 osoba je pušteno.

Lokacija održavanja koncerta je, do poslednjeg trenutka, držana u tajnosti ali ju je policija otkrila i uhapsila prisutne. Od 34 privadene osobe većina je iz Hrvatske ostali su iz Nemačke i Italije, navodi portal Index.hr.

Policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, dvadesetdvogodišnjak iz Osijeka, tridesetogodišnjak iz Dubrovnika i dvadesetpetogodišnjak iz Ližnjana, narušavali javni red i mir "nošenjem i isticanjem na javnom mestu simbola koji podstiču na diskriminaciju i netrpeljivost".

Hapšenju je prethodilo saopštenje Udruženja mladih antifašista o organizovanju "neonacističkog pira". Oni su obavestili medije da će, na tajnoj lokaciji u širem rejonu Križevaca, 50 kilometara severoistočno od Zagreba, biti održan koncert neonacističkih bendova.

Neonacisti su se juče okupili na glavnoj železničkoj stanici u Zagrebu. Tu su dobili informacije o tajnoj lokaciji koncerta i zaputili se u Bukovje Križevačko.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи