Читај ми!

Trgovci ljudima prošle godine zaradili više od tri milijarde evra

Iskorenjivanje mreža trgovaca ljudima može se postići samo uz zajedničke akcije Evropske unije i međunarodnu saradnju u sprovođenju zakona, a to bi podržala i Mađarska, rekao je Đerđ Bakondi, glavni savetnik za nacionalnu bezbednost mađarskog premijera Viktora Orbana.

Nakon zajedničke saradnje članica Evropske unije, poput Austrije, Hrvatske i Mađarske i država koje nisu članice EU, poput Srbije i Crne Gore, čuvanje južne granice Unije postalo je efikasnije, rekao je Bakondi.

Glavni savetnik mađarskog premijera za unutrašnju bezbednost je rekao da se procenjuje da je prihod bandi trgovaca ljudima prošle godine premašio tri milijarde evra.

Naveo je i da evropska operativna tela, uključujući i mađarsko, imaju detaljne informacije o bandama trgovaca ljudima koje deluju na balkanskoj ruti.

Prema njegovim saznanjima, u blizini mađarske granice operiše pet velikih bandi trgovaca ljudima koje se međusobno nadmeću i da su se, zbog toga, vodili i nedavni oružani sukobi u pograničnoj zoni.

Bakondi je ustvrdio da šefovi mreža trgovaca ljudima ne borave u Srbiji već da krijumčarenje migranata "organizuju oni koji već legalno borave u Evropskoj uniji i putuju u Srbiju sa svojim EU dokumentima."

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво