Читај ми!

Za dečakom iz Herceg Novog traga i evropska agencija "Fronteks"

Evropska agencija za zaštitu granica "Fronteks" uključila se večeras u izviđanje i potragu za nestalim dečakom N. V. iz Herceg Novog, koga su talasi preksinoć tokom nevremena povukli u more.

Kako saznaje Radio Crne Gore, helikopter ove agencije poseduje termovizijsku kameru i trenutno pretražuje akvatorijum od ostrva Mamula do Herceg Novog i levo prema Zelenici i Kumboru.

"Aktivnosti će biti nastavljene večeras i sjutra rano ujutru kako bi se što detaljnije istražio teren, shodno vremenskim prilikama", kazali su iz hercegnovske policije.

"Fronteks" je evropska agencija za zaštitu granica, i ima mandat da pomaže crnogorskim institucijama kada je u pitanju granična bezbednost.

Trinaestogodišnji N. V. iz Herceg Novog nestao je preksinoć oko 22 sata sa šetališta Pet Danica. Od tada se traga za njim i u moru i na kopnu. Prvobitna informacija je bila da je trinaestogodišnjak sišao sa šetališta da bi se slikao sa drugom i da ga je povukao talas u more.

U današnjoj potrazi učestvovao je i helikopter Vojske Crne Gore.

Danilo Mijajlović, iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela, saopštio je za Portal RTCG da su i danas imali loše uslove ronjenja, velike talase i slabu vidljivost. 

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво