Читај ми!

Ko ima rusoljubno i srboljubno srce u Saboru; Plenković: Nije bilo zle namere

Hrvatski premijer Andrej Plenković čestitao je novoizabranim ministrima građevinarstva i EU fondova, Branku Bačiću i Šimu Erliću, a onda je članicu njegovog HDZ-a Majdu Burić pozvao da se izvini poslanici Reformske fronte Katarini Peović za koju je rekla da "stalno pokazuje rusoljubno srce, možda i srboljubno".

"Burić je pogriješila. Majdu znam dobro, ona je učinila grešku, molim da se ispriča [Peovićevoj]. Niti je to stav nje ni HDZ-a, i mislim da je to u žaru replika bio potez više za koji smatram da nije bilo zle namjere", rekao je Plenković.

Katarina Peović je u Saboru postavila pitanje Plenkoviću o rastu plata i upozorila da udruženja spremaju proteste. Pitala je i o privatnim plažama na Ugljanu kojima se hvali investitor.

"Vi ne samo da niste glasali za onu deklaraciju o Ukrajini nego niste ni sada", rekao je Plenković i dodao: "Usto optužujete vladu da je kvislinška. Zakon o pomorskom dobru prihvatila je vlada, nema situacije u kojima se ljudima ne može dozvoliti dolazak na plažu. Čitajte zakone, iznesite argumente. Suzdržite se od teških riječi. Sve te vaše komentare možete mačku o rep objesiti. I ne govorite više da je ovo kvislinška vlada. Zašto i za koga vi radite, gospođo, to je pravo pitanje."

U odgovor se ubacila Majda Burić (HDZ) i napala Peovićevu da ima "rusoljubno i srboljubno srce" i optužila ju je i za navodno porodično nasilje.

"Gospođa Peović, osim što konstantno u učestalo laže i manipulira, osim što kontinuirano pokazuje svoje rusoljubno srce, vrlo vjerojatno i srboljubno, ona je upravo ta koja je prema napisima određenih medija fizički napala svog partnera, ona je ta koja vrši nasilje kod kuće i skriva se iza vlastitog imuniteta", rekla je Burićeva.

Predsednik Sabora Gordan Jandroković je Burićevoj dao opomenu. "Nije bila povreda poslovnika i molim da se klonite ovih teza o tome da se nešto dogodilo u privatnoj sferi što su navodno pisali neki mediji, na taj nivo nemojmo ići", rekao je šef Sabora.

Peovićeva je Jandrokoviću uzvratila da se ne drži vlastitih pravila. "Da se držite vlastitih kriterijuma, onda biste koleginici Burić dali opomenu s oduzimanjem riječi zato što laže i širi dezinformacije o totalno suludim konstrukcijama koje čita iz svojih desničarskih opasnih medija", rekla je i dodala da ti mediji "svašta pišu o opozicionim poslanicima, ali čovjek ne bi očekivao da će to neko spomenuti u Saboru", rekla je Peovićeva.

Na to je reagovao i poslanik Krešo Beljak koji je podsetio Burićevu da je u koaliciji sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom i da bi trebalo da pripazi na izražavanje, preneli su hrvatski mediji.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво