Читај ми!

Potpredsednica crnogorske Vlade Jovana Marović podnela ostavku

Potpredsednica Vlade za spoljnu politiku, ministarka evropskih poslova i potpredsednica Građanskog pokreta URA Jovana Marović podnela je ostavku na te funkcije.

Jovana Marović je na svom Fejsbuk profilu navela da je funkcije u Vladi i partiji preuzela za velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedu u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji.

"S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umesto da sednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjenje ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima", napisala je Marovićeva.

Razlog zašto nije ranije napustila te funkcije je, kako kaže, zaokruživanje tehničkog dela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora.

Poručila je da smatra da su ona i njen tim u meri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, "uspeli da urade dosta".

"Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama. Iako ne na javnim funkcijama, moja misija "Crna Gora u EU" se ovde ne završava", napisala je Marovićeva.

O odluci da napusti mesto potpredsednice Vlade i ministarke evropskih intergacija, Marovićeva je obavestila predsednicu Skupštine Danijelu Đurović.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво