Читај ми!

Crna Gora: Otac i ćerka oslobođeni krivice za šverc tone kokaina

Pozivajući se na saznanja iz podgoričkog Višeg suda, portal RTCG piše da je Krstovićima ukinut pritvor i biće pušteni na slobodu. Sudija Vesna Kovačević rekla je, dodaju, da nema dokaza da su nabavili kokain.

Otac i ćerka, Budimir i Marina Krstović, oslobođeni su danas optužbi za šverc više od tone kokaina, zbog nedostatka dokaza, javio je portal RTCG.

Pozivajući se na saznanja iz podgoričkog Višeg suda, portal RTCG piše da je Krstovićima ukinut pritvor i biće pušteni na slobodu. Sudija Vesna Kovačević rekla je, dodaju, da nema dokaza da su nabavili kokain.
Advokati odbrane ranije su zatražili oslobađajuću presudu, ističući da je nesumnjivo da Krstovići nemaju veze sa nađenom drogom.
Tužilac na ročištu u ponedeljak nije predložio visinu eventualne kazne, već je procenu ostavio sudu.
Više državno tužilaštvo je protiv Krstovića podiglo optužnicu 23. decembra prošle godine.
Otac i ćerka su uhapšeni pošto je policija u zetskom selu Mojanovići, nadomak Podgorice, 24. avgusta pronašla i zaplenila više od tonu (1200 kg) kokaina. Oni su negirali krivicu.

Policija nije čekala da vidi da li bi ga neko prijavio

Podsećamo da je Budimir Krstović, kako su i u vreme hapšenja Krstovića navodili crnogorski mediji, vlasnik magacina u opštini Zeta, u kome je pronađeno 1200 kilograma kokaina. Paketi sa kokainom, kako su objavljivali mediji, bili su obeleženi različitim nazivima. Jedna od oznaka na paketima bio je natpis "kovid".

Budimir Krstović je u poslovnim krugovima poznat po nadimku Budo Banana, koji je dobio, kako su crnogorski mediji izveštavali, zbog biznisa sa uvozom banana.  

Prema presudi sudije Vesne Kovačević, u koju je Portal RTCG imao uvid, sud veruje da je policija onemogućila radnike da prijave, prilikom pregleda paketa, da li se u njima nalazi kokain. Ukratko, policija nije čekala da vidi da li bi ga neko prijavio.

"Prema iskazu svjedoka koji su bili na mjestu kada je policija prekinula istovar, u magacinu firme 'San Francisko', kao i iskaza službenika policije, sud utvrđuje da su palete sa paketima u kojima se nalazio kokain bile posložene na istom mjestu gdje su istovarene i ostale palete sa kontejnera koji je prvi ušao u magacin... tako da se ne bi moglo utvrditi koji paket je iz kojeg kontejnera i da ništa nije postojalo što bi ukazivalo na dalju distribuciju robe", navodi se u presudi.

Sud je utvrdio, takođe, i da osumnjičeni nisu odredili od pristigla tri kontejnera koji će kontejner tačno po broju da ide za firmu "San Francisko" u magacinu u Mojanovićima, a koji je za njihovu firmu u Srbiji.

Radnici firme "San Francisko": Svaki paket se proverava

Po nalazu suda, jedino se moglo utvrditi sa sigurnošću da su opojnu drogu optuženi nabavili radi dalje prodaje da su policajci koji su pratili kontejner i obezbijedili šire lice mjesta sačekali da vide hoće li bilo ko prijaviti nadležnim organima da se u njemu nalazi kokain. Prema stavu suda, nelogičan je stav policajaca da nijesu imali vremena da sačekaju, jer su se bojali da optuženi nemaju skladište, tunele i slično, s obzirom da je veliki broj policajaca bio oko imanja", navodi se u presudi.
Kako se ističe, sud misli da su policajci na taj način mogli kontrolisati izlazak bilo kojeg vozila, s naredbom za pretres mogli su da kontrolišu kuću, automobil i magacinske prostore, ali su prekinuli istovar baš kad je istovarena zadnja paleta, na kojoj je bio kokain, jer su to videli putem mera tajnog nadzora.
Sud veruje da su time onemogućili da se utvrdi da li bi radnici prijavili prilikom pregleda paketa da se u njima nalazi kokain, pošto svedoci radnici firme "San Francisko" svedoče da odmah pošto skinu robu sa kontejnera istu kontrolišu zbog utvrđivanja kvaliteta i prijave radi eventualne reklamacije, ako roba nije dobra.
Navedeno je da nema dovoljno dokaza da su optuženi počinili krivična dela kako je to predstavljeno optužnicom.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво