Читај ми!

Abazović: Deblokada Ustavnog suda ključ za formiranje vlade

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je danas da je za rešavanje pitanja formiranja nove vlade bitno da 28. novembra budu izabrane sudije Ustavnog suda i naglasio da to zavisi od volje DPS-a.

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je u Beogradu da situacija u Crnoj Gori nije toliko komplikovana koliko se prikazuje. Abazović je uveren da je šansa da se deblokira Ustavni sud - 28. novembra, kada je zakazana sednica Skupštine na kojoj će se glasati za četiri kandidata za sudije.

"Bilo bi dobro da izaberemo svih četvoro kandidata, ili bar jednog sudiju, da Ustavni sud dobije kvorum i to je ključ da se odblokiraju svi drugi procesi, uključujući izborne procese", rekao je Abazović za Tanjug.

Naglasio je da je "lopta u dvorištu DPS-a", jer od njihovog izjašnjavanja zavisi da li će sudije biti izabrane.

"Ako Milo Đukanović želi da odblokira evropski put Crne Gore, oni će glasati za sudiju Ustanvog suda. Nova-stara većina od 41 poslanika je funkcionalna u smislu glasanja za Ustavni sud. Juče su sve kolege potvrdile da će glasati za sve kandidate koji su na dnevnom redu", rekao je Abazović.

Kazao je da postoje dva rešenja za formiranje vlade - dogovor o novoj vladi ili izbori.

"Svakako nas očekuju predsednički izbori. Ne bih da licitiram time, ja sam uvek zadovoljan i mislim da Crna Gora, uprkos globalnoj krizi i pokušajima stare političke elite da je spotakne iz sebičnih, ličnih razloga, ipak pronalazi način da se uzdigne i korača napred", rekao je Abazović.

Zaključio je da i od postojeće i od buduće vlade očekuje da budu posvećene boljem životnom standardu građana Crne Gore.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво