Читај ми!

NATO tim stigao u Albaniju, pomoć u sprečavanju sajber napada

NATO tim stigao je u Albaniju. Poseta delegacije NATO-a usledila je posle razgovora premijera Edija Rame s generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom. Tim NATO-a, koji predvodi zamenik pomoćnika generalnog sekretara Džejms Apaturaj, doputovao je u Albaniju kako bi se upoznao sa situacijom na terenu i zemlji pružio neophodnu pomoć u sprečavanju budućih sajber napada.

Na konferenciji za novinare koju je održao posle sastanka s ministrom odbrane Nikom Pelešijem, Džejms Apaturaj izjavio je da Albanija nije sama i da ima punu podršku Alijanse.

Zemlje članice NATO-a, prema rečima Apaturaja, podržale su Albaniju i pozitivno ocenile napore zemlje u borbi protiv sajber napada.

Naveo je da će NATO pružiti pomoć na tehničkom nivou, ali i individualnom zahvaljujući mnogim kompanijama.

"Moj tim i ja smo došli ovamo iz više razloga, ali prvi i glavni razlog je da sagledamo situaciju i da napravimo koordinaciju saveznika i NATO štaba u vezi sa sajber napadom koji se desio", rekao je Apaturaj, naglasivši da u toj borbi Albanija nije sama.

NATO tim će se u narednih nekoliko dana sastati i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i sa predstavnicima ANA.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво