Читај ми!

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Putnički voz udario u teretni, na semaforu bilo crveno

Hrvatski mediji objavili su i dnevne fotografije mesta sudara dva voza kod Novske. Poginule su tri osobe – dva radnika "Hrvatskih železnica" i jedan sedamnaestogodišnjak. Povređeno 11 osoba.

Nesreća se dogodila nakon što je teretni voz stao na relaciji Vinkovci–Novska jer se pokvario. Zbog toga je na semaforu bilo crveno svetlo, međutim, mašinovođa iz putničkog voza je brzinom od 100 kilometara na sat prošao kroz crveno i udario u teretni voz.

Od siline udara se jedan vagon skroz prevrnuo.

Policija je saopštila da su život izgubila dvojica muškaraca zaposlena u "Hrvatskim železnicama", kondukter (60) i mašinovođa (52), kao i 17-godišnjak sa područja Novske. Svi poginuli su državljani Hrvatske.

Nezvanične informacije govore da je među povređenima i više stranaca – državljana Irana, prenosi Indeks.

Na terenu su celu noć bile sve dežurne službe, a u toku je i istraga.

Mesto nesreće sinoć je s ministrima posetio i premijer Andrej Plenković, koji je rekao da se radi o nesreći kakvu ljudi dosad nisu videli.

Kompanija čiji je teretni voz saopštila je da su sa njihove strane "u potpunosti ispoštovani svi propisi i pravila u železničkom saobraćaju". 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović izrazio je saučešće porodicama poginulih, kao i Vladi Hrvatske i njenom potpredsedniku i ministru mora, prometa i infrastrukture, Olegu Butkoviću.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво