Читај ми!

Policijska akcija u Crnoj Gori, uhapšen službenik Agencije za nacionalnu bezbednost

Službenik Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore Petar Lazović uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije. Izdat je i nalog za hapšenje službenika Uprave policije Ljuba Milovića, saznaju "Vijesti".

Ljuba Milović se zajedno sa Petrom Lazovićem sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, prenose Vijesti.

"U krivičnom predmetu koji je, u maju ove godine, po nalogu glavnog specijalnog tužioca, ponovo formiran, po materijalu Evropola i francuskih pravosudnih organa, dostavljenom u julu i decembru prošle godine, lišen je slobode službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost P. L., zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja", saopšteno je iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva.

Navode i da je lišavanje slobode izvršio službenik Specijalnog policijskog odeljenja, a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

"Osumnjičeni će, od strane policije, biti sprovedeni na saslušanje specijalnom tužiocu, u zakonskom roku", saopšteno je iz SDT.

Televizija Vijesti javlja da je prethodno policija pretresla hotel "Podgorica" čije se vlasništvo dovodi u vezu sa Lazovićevim prijateljem i kolegom Ljubom Milovićem.

Evropol je Lazovića i Milovića označio kao članove "kavačkog klana".

Portal Libertas objavio je još pre dva i po meseca da su, prema podacima Evropola, sa "Skaj" aplikacije Milović i Lazović članovi "kavačkog klana" koji su uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju i Australiju, kao i šverc oružja i cigareta.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара