Читај ми!

Ministar vraća na posao pilote koji su odbili da prevezu Joanikija i Porfirija na Cetinje

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić vratiće na posao pilote Avio-helikopterske jedinice MUP-a Dražena Vlahovića i Igora Delevića koji su suspendovani jer su odbili da odvezu do Cetinjskog manastira mitropolita SPC Joanikija i srpskog patrijarha Porfirija, 5. septembra prošle godine.

Zbog protesta protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru i blokade puta na ulasku u Cetinje s ciljem da spreče sveštenstvo SPC i goste da dođu do manastira, mitropolit i patrijarh srpski su do manastira prebačeni helikopterom, piše podgorički portal CdM.

Portal navodi da je Adžić tražio informaciju o ovom slučaju odmah nakon stupanja na dužnost i da će ukinuti rešenja o suspenziji Vlahovića i Delevića.

"Advokati Vlahovića i Delevića su uložili žalbe na rešenja o suspenziji, ali će ih Adžić i pre okončanja postupka vratiti na posao", rekao je neimenovani izvoru portalu.

Piloti Avio-helikopterske jedinice MUP-a Dražen Vlahović i Igor Delević odbili su, 5. septembra prošle godine, da se stave na raspolaganje Upravi policije, odnosno da do Cetinjskog manastira transportuju mitropolita Joanikija i patrijarha SPC Porfirija sa obrazloženjem da ne postoje bezbednosni uslovi.

Dvojica pilota su suspendovana i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede dužnosti.

 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво