Читај ми!

Masovna tuča policije i navijača Hajduka – bilo i pucnjave, više povređenih

Na auto-putu između Zagreba i Karlovca tokom noći je došlo do nereda i masovne tuče između navijača splitskog Hajduka i policije. Dve osobe su ranjene iz vatrenog oružja, a desetak policajaca povređeno, prenose hrvatski mediji. U sukobu je učestvovalo više stotina ljudi.

Dve osobe su ranjene iz vatrenog oružja, koje su policajci upotrebili dok je desetak policajaca povređeno u neredima na auto-putu, saopštila je policija, a prenosi portal Indeks.hr.

Tokom organizovanog praćenja, oko 1.600 navijača Hajduka u autobusima, kombi vozilima i putničkim automobilima koji su se vraćali s utakmice u Zagrebu sa Dinamom, samoinicijativno su stali na auto-putu A1 kod odmorišta "Desinec", saopštila je policija.

Blokirali su sve trake auto-puta u pravcu Karlovca.

Nekoliko stotina njih, potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, napalo i gađalo predmetima policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvestila je zagrebačka policija.

Policajci su uzvratili i primenili silu, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovo stavljena pod kontrolu, navodi Indeks.hr.

Državno tužilaštvo Hrvatske saopštilo je da je dežurni zamenik županijske državne tužiteljke u Županijskom državnom tužilaštvu u Velikoj Gorici, u saradnji sa MUP-om, izvršio uviđaj na auto-putu A1, kod odmorišta "Desinec", a povodom napada navijača Hajduka na policiju.

Prilikom sukoba policijski službenici upotrebili su vatreno oružje i došlo je do ranjavanja dvojice navijača, koji su zadobili prostrelne rane, navodi tužilaštvo, a prenosi Indeks.hr.

Svi povređeni su van životne opasnosti.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво