Читај ми!

Crna Gora, protest protiv formiranja manjinske vlade

Građani Crne Gore koji se protive inicijativi za formiranje manjinske vlade protestovali su ispred zgrade Vlade i sedišta Skupštine u Podgorici. Saobraćaj je bio blokiran, a građani su za sutra najavili novi protest.

Ispred zgrade Vlade okupili su se građani koji se protive inicijativi koalicije "Crno na bijelo" o formiranju manjinske vlade. Protest se potom preselio ispred Skupštine Crne Gore, gde je saobraćaj bio blokiran.

Među građanima su bili prisutni poslanici Demokrata, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore, koji su poručili da se prekraja izborna volja građana, javlja RTCG.

Među njima su bili prisutni poslanici Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović, kao i i poslanik Ujedinjenje Crne Gore Vladimir Dobričanin.

Koprivica je rekao da žele da sačuvaju izbornu većinu od 30. avgusta, kada su građani jasno rekli da ne žele da se DPS pita, a, kako je istakao, manjinska vlada znači da se DPS pita.

"To znači da se ne mogu odluke donositi bez DPS-a. Kako neko misli da provjeri prljave poslove bivših funkcionera, ako DPS podržava tu vladu", kazao je Koprivica.

Naglasio je da su odavno najavljivali da se ovaj plan sprema, i pravovremeno upozorili građane na to.

Nakon četrdesetak minuta građani su se razišli i najavili novo okupljanje za sutra u isto vreme.

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je ranije danas da je podneo inicijativu za smenu potpredsednika Dritana Abazovića.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво