Читај ми!

Dodik: Sankcije SAD direktno mešanje u unutrašnja pitanja

Sankcije koje je danas uvela Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD direktno su mešanje u unutrašnja pitanja Republike Srpske i BiH, rekao je Milorad Dodik.

Milorad Dodik je, posle sednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci, održao konferenciju za novinare, povodom odluke SAD da uvedu sankcije srpskom članu Predsedništva BiH.

Dodik je istakao da takva odluka predstavlja direktno mešanje u unutrašnja pitanja Republike Srpske i BiH. Poručio je i da bi, ukoliko bi SAD uvele sankcije Republici Srpskoj, to značilo i odluku o njenoj samostalnosti.

"Posvećen sam Republici Srpskoj, nastavićemo dalje. Narod u Srpskoj ne treba ničega da se boji. Ova politika će se nastaviti jer svaka druga znači nestanak i gubljenje nadležnosti", rekao je Dodik a preneo RTRS.

Naveo je i da "Amerikanci imaju neku vrstu zle volje prema Srpskoj".

"Uradili su to pred ovaj praznik, ne poštujući naša osećanja. Sankcije su identične onim od ranije. SAD jesu velika sila, ali su i lažovi", kaže Dodik.

Poručio je i da su "SAD direktno podržale muslimane".

"Bisera Turković je sa jednim delom opozicije direktno učestvovala u načinu na koji će se sankcije predstaviti. Ovo nije odraz snage, ja nemam nikakvu imovinu u Americi. Nikada nisam imao ni račun u SAD", rekao je Dodik.

Navodi da su sankcije gotovo identične kao i ranije, ali se samo nešto dodaje.

"Amerikancima smeta što smo stabilna zajednica, a ne smeta im što Federacija BiH nema Vladu i što Hrvati nemaju svog izabranog člana Predsedništva. Ovo nije odraz snage. Ovo je čista farsa da mi se zabranjuje raspolaganje imovinom koju nemam. Nikada tamo nisam imao račun, niti imam nameru da idem u Ameriku, čak ni kada mi skinu sankcije", istakao je Dodik.

Ministarstvo finansija SAD uvelo je sankcije Miloradu Dodiku zbog, kako tvrde, njegovih "koruptivnih aktivnosti" i "pretnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH".

Kako se navodi u saopštenju na sajtu američkog ministarstva, sankcije su uvedene i Alternativnoj televiziji iz Banjaluke, za koju se tvrdi da je pod kontrolom Dodika.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи