Читај ми!

Optuženi nekadašnji pripadnici VRS za zločin nad Bošnjacima na području Nevesinja

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine podigao je optužnicu protiv devet osoba, nekadašnjih komandanata i pripadnika Vojske Republike Srpske za ratni zločin počinjen u mestu Zijemlje, između Nevesinja i Mostara, u leto 1992. godine, saopšteno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Optužnica devetoricu nekadašnjih komandanata i pripadnika Vojske Republike Srpske tereti za ratni zločin nad Bošnjacima sa područja Nevesinja, odnosno, kako se navodi, za ubistvo oko 100 žrtava, među kojima je bilo više desetina žena, osoba starije dobi, i dece od 15  dana do dve godine.

"U počinjenom zločinu ubijene su gotovo cjelokupne porodice Ploskić, Šipković, Aličić, Alibašić, Mahinić, Brajević, Čopelj i druge žrtve. Posmrtni ostaci 49 osoba su pronađeni, dok se za posmrtnim ostacima 47 žrtava još traga", navode iz Tužilaštva, preneli su sarajevski mediji.

Optuženi su Zdravko Kandić, rođen 1957. godine u Mostaru, Dragan Đurđić, rođen 1967. u Doboju, Dragan Paki Ivanišević, rođen 1963. u Nevesinju, Goran Došlo, rođen 1967. u Mostaru, Milan Trifković, rođen 1967. u Mostaru, Siniša Kandić, rođen 1970. u Mostaru, Dragoslav Gaga Aćimović, rođen 1970. u Mostaru, Mladen Kandić Faca, rođen 1962. u Mostaru, Damir Antelj, rođen 1967. godine u Mostaru.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво