Читај ми!

Dodik sa Pičom: BiH potreban unutrašnji dijalog, a ne "nekakvi izaslanici"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku članova Predsedništva BiH sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom rekao da je BiH potreban unutrašnji dijalog, a ne "nekakvi izaslanici".

Dodik je, obraćajući se novinarima nakon sastanka, rekao da je izneo stav da u BiH "nema izazova vezanih za rat i da histerija koja se pravi potpuno nepotrebna" i naglasio da nije stekao utisak da će Pič da pokuša da sprovede neke jednostrane akcije u BiH.

Piča je nazvao "jednim pristojanim gospodinom", ali je rekao da ga na njega uvek asocira to da je komandovao NATO snagama kada su Srbi bombardovani, prenosi Klix.ba

Istakao je da je izrazio žaljenje zbog toga što je 59 britanskih vojnika stradalo u BiH za vreme ratnih operacija, ali je naglasio da je mnogo Srba i civila stradalo u bombadovanju NATO i da za njima treba žaliti jednako kao i za britanskim vojnicima.

"Upoznao sam ga i sa činjenicom da RS planira da se ponaša u skladu sa Ustavom, da je RS faktor koji treba da bude poštovan i da nikako drugačije ne možemo ići dalje. Ako ostanemo u BiH koja je do sada postojala - na način da se nameću rešenja, onda to ne znači biti na putu, nego pored puta", rekao je Dodik.

Kako je naveo, potom su preostala dva člana Predsedništva BiH "govorili svoje".

"A ja sam ih upoznao s činjenicom da federalna vlada već tri godine ne može da izabere novu vladu, da Hrvati osporavaju izbor člana Predsedništva, da su to sve pitanja koja treba da stavimo na dnevni red", naveo je Dodik.

Dodik je ocenio da je Pič došao u BiH da ohrabri dijalog i eventualno pomogne, ali je rekao da mu je preneo kako je to težak posao zbog kompleksne problematike.

"Nisam stekao utisak da će gospodin Pič nešto jednostrano ovde pokušati, čeka ga teška misija da razume šta se ovde dešava, jer je ovde stvar detalja, ali ako oni smatraju da treba da troše novac Britanaca, neka", poručio je Dodik.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво