Читај ми!

Snažan potres u Egejskom moru, osetio se u Egiptu i Izraelu

Snažan zemljotres jačine 6,1 jedinice Rihtera potresao je grčko ostrvo Karpatos u jugoistočnom Egejskom moru. Podrhtavanje tla se osetilo i u Egiptu i Izraelu.

Atinski Geodinamički institut Nacionalne opservatorije saopštio je da je potres dogodio u 8.32 sati po lokalnom vremenu, oko 127 kilometara jugoistočno od ostrva, na dubini od 58 kilometara, prenosi Katimerini.

Nema izveštaja o maetrijalnoj šteti ili povređenima.

Profesor geologije i upravljanja prirodnim katastrofama na Univerzitetu u Atini Eftimios Lekas rekao je za grčku televiziju Skaj da je potres deo šire seizmičke aktivnosti u regionu.

"Budući da se radi o potresu na velikoj dubini, lakše ga je osetiti na širem području, ali nema opasnosti od cunamija ili snažnijih naknadnih podrhtavanja tla", dodao je Lekas.

Zemljotres se osetio i u istočnom Mediteranu.

Kako Rojters navodi, pozvijaući se na očevice i objave na društvenim mrežama, zgrade su se tresle i u Kairu i drugim gradovima u Egiptu, dok je Džeruzalem Post javio da se podrhtavanje osetilo u celom Izraelu, citirajući seizmološki odsek tamošnjeg Ministarstva energetike.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво