Читај ми!

Ambasador Srbije u BiH: Zlonamerne tvrdnje medija da ne želim sastanak sa Komšićem

Aleksandar Đorđević, ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini negirao je navode pojedinih medija u BiH da je preko sekretarice poručio da ne želi da dođe na sastanak sa predsedvajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem.

Ocenio je da su ti navodi netačni, zlonamerni i usmereni na generisanje neprijatnosti prema ambasadi Srbije u Sarajevu, što je, ističe, u najmanju ruku nekorektno i nedobronamerno.

Đorđević je, saopšteno je iz Abasade Srbije u Sarajevu, naveo da će o ovome informisati predstavnike diplomatske zajednice u BiH, jer, kako ističe, "ovakvo ponašanje zaslužuje njihovu pažnju".

U saopštenju sa detaljnim sledom događaja, Đorđević je naveo, između ostalog, da je poziv dobijen danas u 10 za razgovor kod Komšića u 11 sati.

Tema razgovora, kaže, nije pominjana. "Nakon što sam rekao da nisam u mogućnosti da pristupim na tako iznenadan poziv za sastanak, u 10.20 sati poziv je ponovio šef kabineta Željka Komšića, uz napomenu da može biti vrlo neprijatno, jer me poziva predsednik, a ja neću da dođem, te će mediji o tome pisati", naveo je ambasador.

Nakon što su se oko 11 sati na određenim portalima pojavile vesti o nekakvom mom odbijanju sastanka sa Željkom Komšićem", a u vezi sa hapšenjem određenog lica u Srbiji, ambasador navodi da se smatra dužnim da se obrati javnosti i skrene pažnju da kao ambasador Srbije u BiH poštuje propise, i sve međunarodne konvencije koje regulišu status diplomata 

"Poštujem zemlju domaćina BiH. Napominjem da način opštenja u diplomatskim krugovima je vrlo precizan, te da protokol MSP BiH isti odlično poznaje i profesionalno sprovodi. Shodno tome, molio bih da se zaposleni iz kabineta Željka Komšića, ukoliko isti ne poznaju, obrate nadležnim službama MSP BiH, pa neka sa njima razreše svoje nedoumice, a ne preko medija", poručio je Đorđević.

Naglasio je da kao ambasador Republike Srbije "neće dopustiti da njegovu državu i njega lično bilo koji politički činilac zloupotrebljava u svoje lične političke svrhe, kršeći pritom, sve kodifikovane uzuse koje regulišu diplomatski status", prenela je Fena.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи