Читај ми!

Suzavac i vodeni topovi u Solunu – demonstranti gađali policiju signalnim raketama

Grčka policija je, tokom protesta više hiljada ljudi zbog vladine politike i obavezne vakcinacije protiv kovida, koristila suzavac i vodene topove kako bi sprečila okupljanje građana.

Vlasti u Grčkoj su saopštile da su demonstranti u Solunu signalnim raketama gađali policiju koji im je blokirala put pri pokušaju da dođu do zgrade u kojoj je grčki premijer Kirjakos Micotakis trebalo da se obrati.

Policija je procenila da je više od 15.000 ljudi, uključujući sindikate, učestvovalo u današnjem okupljanju na kome je izraženo nezadovljstvo o većem broju pitanja, između ostalog,  vladine ekonomske politike i odluke o obaveznim vakcinama protiv kovida 19, prenosi Rojters.

Protesti zbog vakcinacije protiv kovida 19 počeli su u julu nakon što je vlada najavila obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika i osoblja domova za stare.

Vlasti su navele da bi vakcine mogle da postanu obavezne i za druge profesionalne grupe, poput prosvetnih radnika.

Grčka je suspendovala skoro 6.000 zdravstvenih radnika jer su propustili rok 1. septembra da dobiju barem prvu vakcinu, a ranije ovog meseca nevakcinisanim zdravstvenim radnicima ponuđena je druga prilika za imunizaciju, uz dozvolu onima koji su suspendovani da se vrate na posao.

Oko 5,7 miliona Grka, ili 55 odsto stanovništva, u potpunosti je vakcinisano protiv kovida-19, a 59 odsto je primilo jednu dozu, prema najnovijim zvaničnim podacima, dok je zemlja danas zabeležila 2.197 potvrđenih novih infekcija i 39 smrtnih slučajeva.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво