Dodik optužuje Mesića

Milorad Dodik izjavio da je početak političke karijere odlazećeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića vezan za ustaštvo i da se on ni danas nije odmakao od tog opredeljenja.

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je početak političke karijere odlazećeg hrvatskog predsednika Stjepana Mesića vezan za ustaštvo i da se on ni danas nije odmakao od tog opredeljenja.

Dodik je novinarima u Banjaluci rekao da je Mesić bio predsednik ratne hrvatske vlade, koja je etnički očistila Hrvatsku od Srba, a da je 1991. godine u Australiji i Širokom Brijegu promovisao ustaški program iz doba Drugog svetskog rata.

"Zna se kako su Srbi iz ovog kraja i Hrvatske prošli sa ustašama u Jasenovcu", rekao je Dodik.

Premijer RS dalje je rekao da je "izjava predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića frapantnija od Mesićeve izjave o upotrebi nasilja", navodeći da je "sam Komšić izjavio da je pre dve godine sa Mesićem pravio planove te vrste".

Komšić je juče izjavio da je za Mesićev stav o slanju hrvatske vojske u bosansku Posavinu, u slučaju da RS raspiše referendum, čuo pre dve godine.

Navodeći da je Mesićeva pretnja upotrebom sile, u slučaju da RS raspiše referendum o otcepljenju, prva takve vrste posle Dejtona, Dodik je podsetio na Mesićevu ulogu u razbijanju bivše Jugoslavije, tvrdeći da je on "politički arhitekta zločina na ovim prostorima sa svih strana".

Komentarišući Mesićevu tvrdnju da ga Dodik podseća na Slobodana Miloševića, premijer RS je odgovorio da je "Mesić pio kafu sa Miloševićem, a ne on".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво