Читај ми!

Sekulović i Brđanin: Ničiji život nije vredniji od drugog, politički lideri da rade na smirivanju tenzija

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije Crne Gore žale što su, kako su naveli, svi zajedno došli u situaciju koja je iziskivala mobilizaciju značajnih policijskih snaga. "Dali smo sve od sebe da se ne prekorače ovlašćenja i da ispoštujemo sve aktere, a svaki primer za koji se navodi da je toga bilo pomno ćemo ispratiti", navodi se u zajedničkom saopštenju crnogorskog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Izražavaju žaljenje zbog neprijatnosti koje su pojedini građani imali i pozivaju političke lidere da rade na smirivanju tenzija.

Sergej Sekulović i Zoran Brđanin ukazuju da je atmosfera u uspostavljanju i očuvanju mira i reda tokom vikenda bila vrlo kompleksna. 

"Posebno se zahvaljujemo kolegama pripadnicima policijskih snaga koji su djelovali profesionalno, jedinstveno i dostojanstveno i odoljeli pritiscima sa svih strana, dokazujući snagu institucija koje rade u interesu građana. MUP i Uprava policije žale i što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno provjerenih vijesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju", ističu u saopštenju.

"Između ostalog, širile su se i dezinformacije da su pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost, zatim da je povrijeđena trudnica itd., a što je sve kasnije demantovano kao neistinito", navode Sekulović i Brđanin. 

Pozivaju medije da kontaktiraju njihove službe uvek kad se radi o osetljivim situacijama, kako bi, navode, zajedno doprineli objektivnom informisanju i javnom interesu. 

"Ničiji život nije vrijedniji od drugog i mi smo sve napore uložili da to pokažemo i ovih dana, uvažavajući različita ljudska prava građana, ali i štiteći dignitet profesije, ustavno i sekularno ustrojstvo države. Imamo jednu državu, svi treba da je čuvamo i budemo na istoj strani i da pokažemo toleranciju, a MUP i Uprava policije će nastaviti da rade u skladu sa svojim ovlašćenjima i zakonom", zaključuju Sekulović i Brđanin. 

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи