Читај ми!

Komšić poručio Milanoviću da prestane da se "dodvorava Dodikovoj i beogradskoj politici"

Željko Komšić, predsedavajući Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, pozvao je predsednika Hrvatske Zorana Milanovića da, kako je rekao, "prestane da se dodvorava Dodikovoj i beogradskoj politici".

Povodom izjave predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, u kojoj je naveo da hrvatski i bošnjački član Predsedništva optužuju Hrvatsku za zločinački poduhvat, oglasio se predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.

"Niko nije rekao da je Hrvatska zločinačka država, tako da nema potrebe da Milanović izvrće naše riječi. To što postoje presude međunarodnih sudova na koje se pozivamo nije nikakvo kršenje Dejtonskog sporazuma nego baš nasuprot", rekao je Komšić.

Dodao je da su oni svoj odnos prema Republici Hrvatskoj pokazali jasnim stavom da Bosna i Hercegovina ne treba da procesuira generale hrvatske vojske zbog legitimnih oslobodilačkih operacija pri oslobađanju Hrvatske.

Istakao je da na tome insistiraju upravo oni što ih Milanović "danas advokatiše, a dolaze iz entiteta kojeg je on sam nazivao genocidnim".

"Ako zaista poštuje Dejtonski sporazum, trebao bi da se prestane dodvoravati Dodikovoj i beogradskoj politici", zaključio je Komšić.

Milanović je danas u kontekstu poziva Milorada Dodika na novi dogovor između političkih faktora u BiH, u kojem bi jedan od medijatora bio predsednik Hrvatske, rekao da je predlog dobronameran, ali da Dejton ne treba menjati nego se držati "zapisanog".

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво