Читај ми!

Krivokapić: Neću ići na Cetinje 5. septembra

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da neće biti na Cetinju 5. septembra, kada će se obaviti ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru. Krivokapić kaže da je moguća zabrana tog događaja krajnja mera ukoliko rizici budu predstavljali opasnost po građane.

"Neću da idem na Cetinje kako ne bih dao bilo kakav povod, iako kao Katunjanin razumijem sve Cetinjane. Znam da svi imamo karakteristike genetski usađene. Jedna od osobina Katunjanina jeste da je inadžija, ali hrabar čovjek. Ja bih zamolio da hrabrost zaboravimo, a upotrijebimo povjerenje, poštovanje drugoga i pravičnost", istakao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da je neodlazak na Cetinje njegov jedini doprinos koji može dati, prenosi RTCG. 

"Ako sam bilo kada izgovorio bilo koju pogrešno shvaćenu riječ ili rečenicu, ja se izvinjavam i molim da ne pravimo sukob tamo gdje ne treba", kazao je premijer.

Istakao je da ukoliko srpski političar Nenad Čanak želi da dođe na Cetinje, to mu niko neće braniti ako ne utiče na bezbednosnu situaciju. 

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da policija ima bezbednosnu procenu situacije na Cetinju.

On je istakao da je vraćeno nekoliko hiljada majici sa likom Sv. Petra Cetinjskog koje su oduzete od grupe Cetinjana i da su bile zadržane radi utvrđivanja njihovog porekla i nečijeg poslovanja.

"Niko nije lišen slobode, nije bilo zadržavanja, sve majice su vraćene, ne vidim problem", kazao je on.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво