Читај ми!

Medojević podneo ostavku na poslaničko mesto

Predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević podneo je ostavku na poslaničko mesto u Skupštini Crne Gore. Skupština je konstatovala njegovu ostavku, čime mu je prestao mandat poslanika.

Na konferenciji za medije Nebojša Medojević je saopštio i da je odlučio da povuče svoje amandmane na budžet.

"Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora Vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mjesto u parlamentu", naveo je Medojević i potpisao odluku o tome.

Medojević kaže da nema informacije da je postignut dogovor sa mitropolitom SPC Joanikijem o glasanju za budžet i rekonstrukciji Vlade.

Ranije danas Pobjeda je objavila da je mitropolit Joanikije posredovao u dogovoru između Zdravka Krivokapića i Demokratskog fronta, po kome će DF glasati za budžet, a zauzvrat će premijer otvoriti pregovore o rekonstrukciji Vlade.

Medojević naglašava da nije prisustvovao večeri kod mitropolita Joanikija, i da nije ni bio pozvan. Ne zna, kako dodaje, za bilo kakav dogovor Andrije Mandića i Milana Kneževića sa mitropolitom.

"Štetno je miješanja Crkve u političke prilike u Crnoj Gori", poručio je Medojević i podsetio da je to njegov stav od ranije.

Ističe da se Crkva, kojoj i sam pripada, nekorektno ponela prema DF-u, jer su, kako kaže, jasno stali na stranu drugih partija tokom lokalnih izbora u Nikšiću i Herceg Novom.

Kaže i da je DF spreman da poštuje svaki zahtev SPC,koji se odnosi na status i položaj Crkve u Crnoj Gori.

"Ne slažem se da bilo koja Crkva utiče na izglasavanje budžeta ili bilo kakva kadrovska pitanja ili izbor Vlade", naveo je Medojević.

Naglasio je da će poslanici glasati za budžet koji je, kako je rekao, mrtvorođenče.

"Ovo je neozbiljna i neodgovorna Vlada, sklona tajnim poslovima i, rekao bih, korupciji", rekao je Medojević.

Ukazao je da Vlada Zdravka Krivokapića "bez greške vodi zemlju u bankrot".

Prema rečima Medojevića, Vlada nije odradila ništa na reformi socijalne politike.

"Vlada je spojila Ministarstvo finansija sa Ministarstvom socijalnog staranja, što ne postoji nigde u svijetu", naglasio je Medojević.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се