Pronađena olupina aviona na Velebitu

Posle punih pet dana potrage, pripadnici interventne policije našli su olupinu aviona "cesna" kod brda Vagan, na severnoj strani planine Velebit. Četiri osobe koja su bile u avionu poginule su.

Avion "cesna" 703 koji je sa četiri lica nestao u četvrtak pronađen je na severnoj strani Velebita. Pripadnici interventne policije olupinu aviona pronašli su u blizini vrha Vagan.

Četiri osobe koja su bile u avionu poginule su, a nakon nalaženja aviona, slučaj je preuzela policija, koja će obaviti uviđaj.

Do sada je pronađen samo rep aviona koji je zapeo u procepu dubokom 150 metara.

Načelnik Ličko-senjske policijske uprave Željko Jurković potvrdio je da je olupina nađena na miniranom i vrlo nepristupačnom terenu.

U potragu je bilo uključeno više od 200 ljudi, a helikopteri zbog lošeg vremena nisu bili uključeni u potragu.

Sneg koji se najavljuje otežaće dalji postupak policije kojoj su uz gorsku službu spasavanja pomagale i vojne jedinice kao i čuvari nacionalnog parka Paklenica, a u akciju je bio uključen i alpinista Stipe Božić.

Kontakt sa "cesnom", u kojoj su bili 63-godišnji Gerd Govejšek, 49-godišnji Valter Aleksandar, 61-godišnji Miljenko Bartolić i 68-godišnji Zvonko Kelek izgubljen je u četvrtak oko 15.45 sati, a prema podacima radarske kontrole letenja avion je nestao na širem području Vaganskog vrha.

Planina Velebit deli Primorje i severnu Dalmaciju od Like, a osim što su na njenim vrhovima često mereni temperaturni minimumi, sneg se na njoj zadržava do leta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво