Читај ми!

Grupa ljudi u Borovu skandirala "Ubij Srbina"

Grupa muškaraca jutros je uzvikivala "Ubij Srbina" i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati" prolazeći kroz Borovo u kojem većinski živi srpsko stanovništvo.

Kako se vidi na snimcima koje je na društvenim mrežama objavila Opština Borovo, grupa muškaraca je uz uzvike "Ubij Srbina" prolazila kroz Borovo, a pratila su ih policijska kola.

Grupa je uzvikivala i "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati", prenosi hrvatski portal Indeks.

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske je saopšteno da je dvadesetak mladića jutros u 6.30 položilo vence na spomenik ubijenim pripadnicima vinkovačke specijalne jedinice, a da su zatim u koloni krenuli kroz mesto i uzvikivali neprimerene poruke, prenosi Portal Novosti.

Portparol Policijske uprave Dragoslav Živković je naveo da je policija reagovala, izdvojila one koji su vikali, utvrdila njihov identitet i sprovela kriminalističku istragu.

Indeks saznaje da su u pitanju članovi navijačke grupe "Bed blu bojs" i da su u Borovo došli i iz Zagreba i drugih krajeva Hrvatske.

Živković je za Indeks rekao da će protiv onih čiji je identitet utvrđen biti podnete prijave, najverovatnije prekršajne. 

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво