Читај ми!

Sneg iznenadio Atinjane, saobraćaj i struja u prekidu

Neobično jake snežne padavine zabeležene su u grčkom glavnom gradu Atini, a vlasti upozoravaju stanovnike, posebno u severnom i istočnom predgrađu, da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe, prenosi AP.

Snežne padavine u centru Atine koje su počele juče kasno i nastavile se tokom noći prouzrokovale su isključenja električne energije zbog oborenih dalekovoda.

Gradske službe su na terenu, a čistači za sneg i kamioni posipaju so i pokušavaju da obezbede normalizaciju saobraćaja u centru grada.

Zdravstvene vlasti saopštile su da zbog nevremena odlažu sve vakcinacije protiv koronavirusa širom regiona Atike koje su zakazane za danas, a zaustavljena je jedna linija atinske pozemne železnice koja delimično ide iznad zemlje do severnih predgrađa, dok je većina autobusa povučena sa ulica glavnog grada iz bezbednosnih razloga, navodi AP. 

Sneg, koji je normalna pojava na grčkim planinama i severnom delu zemlje, mnogo je ređi u glavnom gradu, naročito ovakve jače snežne padavine, navodi AP.

Sneg koji je zavejao Grčku, doneo je i neverovatne slike zabelelih primorskih gradova i poznatih plaža. Slične slike stižu i sa Hilandara, koji retko imamo prilike da vidimo pod snegom. 

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво