Читај ми!

Đukanović na kongresu DPS-a: Odbranićemo Crnu Goru od svih nasrtaja

Vandredni kongres DPS-a, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo počeo je u 11 časova u Podgorici. Demokratska partije socijalista ima znanja, hrabrosti i odlučnosti da odbrani Crnu Goru od svih nasrtaja i da je povede putem bržeg razvoja i napretka, poručio je predsednik stranke Milo Đukanović.

Jedini kandidat za predsednika DPS-a je Milo Đukanović, a biće izabrana i četiri potpredsednika. 

Predsedništvo DPS-a je predložilo da kandidati za potpredsednika partije budu Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

Predsednik DPS-a Milo Đukanović otvorio je 9. Kongres partije. Kongresom predsedava dosadašnji zamenik predsednika DPS-a Duško Marković. 

Đukanović je u uvodnom referatu i ekspozeu podsetio da DPS nakon izbora nije uspio da formira vladu pa je zbog toga organizovao vanredni kongres.

Ali je, kako je dodao, DPS prihvatio izborni rezultat kojem je doprinela i "manipulacija vjerskim osjećanjima" i otvoreni hibridni rat.

"Bilo je razih i drugih pritisaka kojima ovog puta nijesmo uspjeli da se odupremo", rekao je Đukanović.

U novoj većini je, kaže, koalicija koja "služi interesima drugih država, prvenstveno onih koje svojataju Crnu Goru i vide je kao dio srpskog sveta, a globalno i kao dio ruskog sveta".

"Mi smo snaga naše države. Poslije 30 godina trebalo je da DPS ode u opoziciju pa da parlamentarna manjina prizna rezultate izbora i pokaže da poštuje izbornu volju građana", istakao je Đukanović.

Promenama u vrhu će, kako očekuje, odgovoriti očekivanja birača i nastaviti borbu za vrednosti kojima su posvetili život.  

Predsednik DPS-a kaže da je Srbija u odbrani "ugroženog srpstva vrlo zaiteresovana za izbore u Nikšiću i popis".

"I predstavnici međunarodne zajenice bili su zabrinuti za vjerske slobode umjesto da prepozaju SPC kao alatku malignog uticaja na evropske vrijednosti", rekao je Đukanović.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво