Читај ми!

Zaev: Ja sam Makedonac koji govori makedonski jezik

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je on Makedonac koji govori makedonski jezik priznat u celom svetu odgovarajući tako na komentar bugarskog ministra odbrane Krasimira Karakačanova koji je rekao da je Zaev Bugarin kome "sporo radi pamet".

"Ja sam Makedonac koji govori makedonski jezik priznat u celom svetu. Karakačanov je Bugarin koji govori bugarski jezik priznat u celom svetu", napisao je Zaev na fejsbuku reagujući na izjavu Karakačanova povodom intervjua Zaeva za bugarsku agenciju BgNes.

Zaev je međutim dodao da etnička i identitetska razlika nije jedina razlika između njih, već da je važnija i ozbiljnija razlika u tome kako gledaju na svet.

"Ja radim na približavanje stavova oko razlika i znam da je to moguće samo putem razmene ideja i mišljenja, a ne putem uvrede i nedolične poruke", napisao je makedonski premijer.

On je dodao da od naroda očekuje korak ka prijateljstvu, a ne govor mržnje.

"Dosta je bilo mržnje", zaključio je Zaev na fejsbuku.

Inače Karakačanov je nazvao Zaeva Bugarinom kome ''sporo radi pamet'' nakon što je makedonski premijer u intervjuu za bugarsku agenciju izneo tvrdnje da Severna Makedonija i Bugarska imaju zajedničku istoriju, od koje su proizašli makedonski narod i bugarski narod, kao i makedonski jezik i bugarski jezik.

Karakačanov je na to rekao da nije reč o zajedničkoj, već o bugarskoj istoriji do 1944. godine.

 

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво