Читај ми!

Plenković: Milanovićevo ponašanje je bizarno

Hrvatski premijer i predsednik HDZ-a Andrej Plenković nazvao je bizarnim ponašanje predsednika Zorana Milanovića u proteklih nekoliko meseci.

Komentarišući Milanovićeve izjave, Plenković je istakao tri glavne tačke koje, kako je rekao, smatra problematičnim, "ne samo iz aspekta njege kao predsednika vlade, nego uopšte, kao društva".

Plenković je naglasio da su neke Milanovićeve izjave kod određenog dela građana podrivale ono što je radila vlada, Krizni štab civilne zaštite, epidemiolozi i lekari, prenosi Hina.

"Ako neko kaže, otprilike, da se korona može uporediti sa karijesom, onda smatram da je to podrivanje poverenja u one koji su ozbiljni i svaki dan u bolnicama ili socijalnim institucijama predano rade da nam oni koji su najfragilniji ne budu bolesni i što je najgore da ne umru", rekao je Plenković.

Ocenio je i da je krajnje neuobičajeno Milanovićevo ponašanje u vezi sa aktivnostima Državnog tužilaštva Republike Hrvatske (DORH), USKOK-a i policije u vezi sa aferom Janaf i drugim pitanjima i upitao da li je Milanoviću problem to što se nadležna tela bore protiv korupcije.

"Borba protiv koronavirusa – ispada da je protiv, borba protiv korupcije – ima neki problem. Ne verujem baš da je protiv, ali očigledno je da ima neki problem", dodao je hrvatski premijer.

Govoreći o napadu na Markovom trgu i teškom ranjavanju jednog policajca, Plenković je ocenio da neki relativizuju taj događaj, a to, kako je naveo, znači minimalizovanje događaja.

Potvrdio je da ga je, nakon napada, Milanović pozvao.

"On je nazvao, to je tačno. Kratko smo razgovarali i to je bilo sve. Nisam to doživeo kao nekakvu podršku. Niti mi treba", naveo je Plenković. 

Na pitanje hoće li biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koju traži Milanović, Plenković je odgovorio "videćemo".

"S obzirom na to da se bori protiv borbe protiv korone, da relativizuje napad na Banske dvore, moram priznati da mi već polako deluje patetičan sa svojim nastupima celo vreme", rekao je Plenković.

O "sejanju mržnje" i sednici Veća za nacionalnu bezbednost

Upitan da prokomentariše poziv Milanovića da mu objasni raniju izjavu da je sejao mržnju 2016. godine, Plenković je poručio: "Zna on to jako dobro, ja ću mu svaki dan odgovarati da on to jako dobro zna. To što se pravi nevešt je njegov problem".

Milanović je ranije danas zamerio Plenkoviću zbog toga što, kako je rekao, nije pristao na sazivanje Veća za nacionalnu bezbednost, nakon oružanog napada na Markovom trgu prošlog ponedeljka.

Od Plenkovića je zatražio da mu objasni i kako je to on 2016. godine "sejao mržnju".

Milanović je za Plenkovića zbog takvih tvrdnji rekao da je "jadan".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво