Читај ми!

Istraga napada na Markovom trgu, priveden komšija napadača zbog pretnji Plenkoviću

Hrvatska policija je na području Kutine sprovela akciju koja je povezana sa slučajem Danijela Bezuka, napadača sa Markovog trga. Priveden je njegov komšija koji se sumnjiči da je pretio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Komšija porodice Bezuk, koji je i u kumovskim odnosima s njima, priveden je sinoć zbog pretnji Andreju Plenkoviću, a današnjom pretragom njegove porodične kuće i drugih objekata u Kletištu, kod Kutine, nađeno je više komada vatrenog oružja i eksplozivnih naprava.

Kako je saopštila Policijska uprava sisačko-moslavačka, završili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom sa šireg područja Kutine zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo pretnja na štetu predsednika hrvatske Vlade, kao i kazneno delo nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih naprava.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon napada na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao cilj da ubije policajca već da veruje da bi, da ga je video, usmrtio predsednika Vlade, prenosi Večernji list.

Pored toga, kako ističe Večernji list, za čin pokušaja teškog ubistva je naveo kako je Bezuk to trebalo da prepusti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on lično o tome mašta.

Inače, dan nakon što je Danijel Bezuk pucao na Markovom trgu i teško povredio policajca, zbog nedozvoljenog posedovanja oružja je uhapšen njegov otac, koji je ubrzo i pušten.

Motivi pucnjave se još utvrđuju, a u medijima se nagađa da li je meta možda bio policajac u kojeg je napadač Danijel Bezuk pucao ili sama zgrada Vlade. Za sada je izvesno da je napadač voleo oružje, da je slušao pesme Marka Perkovića Tompsona, Miroslava Škore i Mate Mirka Kovača.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво