Počeli pregovori koalicija o novoj vlasti u Crnoj Gori

Pregovori predstavnika tri koalicije o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori počeli su u sredu uveče, trajali su četiri sata, ali nije otvorena priča o celom paketu, pišu podgoričke "Vijesti".

Pozivajući se na informacije iz više izvora, podgorički dnevnik piše da na osnovu izbornog rezultata premijersko mesto treba da pripadne koaliciji "Za budućnost Crne Gore", dok će druga po jačini koalicija - "Mir je naša nacija", verovatno preuzeti mesto šefa parlamenta.

Prema izvorima podgoričkog dnevnika, sastanak je trajao oko četiri sata, bio je načelan i uvodan.

Razgovoralo se, kažu, o tome kakve su obaveze i odgovornosti pred novom vlašću, na koji način je najbolje doći do rešenja, o dinamici rada, te programu buduće vlade čiji su temelji sadržani u sporazumu koji su lideri tri koalicije ranije potpisali.

Njime se, kako je ranije objavljeno, istrajava na dosadašnjoj politici evropskih integracija i članstva u NATO-u, kontinuitetu regionalne politike i državnim simbolima.

Dritan Abazović sinoć rekao je za televiziju Crne Gore kako je važno da nova vlada dobije medunarodnu podršku i da ne bude nikakve opstrukcije, kao i prilikom potvrde izbornih rezultata.

"Sektor bezbednosti je važan našim međunarodnim partnerima. Ako to zavisi od nas, kažem da mogu da budu potpuno mirni. Koalicija 'Crno na bijelo' će u potpunosti zaštititi nacionalne interese Crne Gore. Svaka korespodencija sa NATO-om i međunarodnim faktorom će biti potpuno zaštićena i mislim da su oni prilično relaksirani u odnosu na one prve dane", rekao je Abazović.

U pregovaračkom timu koalicije "Za budućnost Crne Gore" su nosilac liste Zdravko Krivokapić, funkcioneri Demokratskog fronta Predrag Bulatović, Slaven Radunović i Branko Radulović, zatim Dragan Ivanović funkcioner Socijalističke narodne partije i profesor Vladimir Božović iz Matice srpske.

Koaliciju "Crno na bijelo" predstavljali su funkcioneri GP URA Dritan Abazović, Zoran Mikić, Filip Adžić, a koaliciju "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić i Boris Bogdanović (Demokrate) i Miodrag Lekić (Demos).

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи