Konstitutivna sednica Skupštine Crne Gore 23. septembra

Konstitutivna sednica novog crnogorskog parlamenta biće održana 23. septembra, rekao je predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Sastanak kod predsednika Skupštine Ivana Brajovića, povodom zakazivanja prve sednice parlamenta, počeo je u podne, a sastanku su prisustvovali svi predstavnici izbornih lista.

Na sastanku su bili Milutin Đukanović iz koalicije "Za budućnost Crne Gore", Dritan Abazović i Mileta Radovanić iz Ure, Momo Koprivica iz Demokrata, predsednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

U ime DPS-a prisustvovao je Branimir Gvozdenović, Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, a albanskih koalicija Fatmir Đeka i Nik Đeljošaj.

Abazović je nakon sastanka izjavio je da tri buduće vladajuće većine imaju predlog za predsednika Skupštine, ali da će za dogovor o vladi biti potrebno malo više vremena. 

Državna izborna komisija Crne Gore objavila je u ponedeljak konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta. Prema njima DPS ima 30 mandata, koalicija "Za budućnost Crne Gore" 27, koalicija "Mir je naša nacija" 10 a platforma "Crno na bijelo" četiri.

Te tri opozicione liste prošle nedelje su potpisale koalicioni sporazum

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво