Ako planirate letovanje u Hrvatskoj, ove informacije treba da znate

Hrvatska udruga turizma iznela je plan otvaranja turističkih objekta i preporuke za dolazak turista u Hrvatsku, prenosi hrvatski portal Indeks.

Nedavno je i hrvatski ministar izneo plan otvaranja letnje turističke sezone, koji predviđa da će do kraja maja putovanja biti olakšana za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku i Slovačku, tokom juna za Nemačku, Poljsku, a potom i za zemlje koje imaju sličnu epidemiološku situaciju.

Hrvatska udruga turizma ističe da hoteli, kampovi i letovališta primenjuju najviše standarde sigurnosti boravka gostiju i da hrvatski hotelijeri i turistički radnici spremni dočekuju otvaranje sezone.

Plan otvaranja turističkih objekta predviđa da će se do kraja maja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i neki hoteli, a tokom juna se očekuje potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga.

Hrvatske granice otvorene su za dolazak turista. Prilikom ulaska, turisti moraju imati potvrdu rezervacije smeštaja, a na granici dobijaju uputstva za siguran boravak u zemlji.

U izradi turistička aplikacija 

U izradi je i turistička aplikacija, kojom će gosti unapred moći da najave svoj dolazak i koja će omogućiti brži prelazak granice.

Direktor Hrvatske udruge turizma, Veljko Ostojić zadovoljan je pripremama za otvaranje letnje sezone, a prvi gosti su već stigli.

"Hrvatska ima sjajnu epidemiološku situaciju, a za većinu gostiju s ključnih tržišta je dostupna kao auto-destinacija. Hrvatski turistički sektor je standarde sigurnosti prilagodio nacionalnim i međunarodnim preporukama, te goste dočekujemo spremni", istakao je Ostojić.

Za državljane zemalja Evropske unije ne postoji obaveza samoizolacije. Na ulasku u Republiku Hrvatsku na granici turisti dobijaju informativni letak sa preporukama i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sve informacije o mogućnostima ulaska u Hrvatsku mogu se dobiti i mejlom - adresa: uzg.covid@mup.hr.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво