Gradonačelnik Vukovara napustio HDZ

Gradonačelnik Vukovara i zamenik predsednika Gradskog odbora HDZ-a Ivan Penava izlazi iz HDZ-a. Tu partiju napuštaju i predsednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara, svi zamenici predsednika, predsednik Gradskog vijeća, poslanici HDZ-a u Gradskom vijeću, javlja hrvatski portal Indeks.

Ivan Penava je rekao da su razlozi za izlazak iz stranke - neprocesuiranje ratnih zločina, konstantno korišćenje Vukovara od strane svih vlada u marketinške svrhe i popis stanovništva.

"Da napuštamo HDZ to je svima jasno i da nam to nije drago i zapravo da mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege odabrati ovo prvo", rekao je Penava.

Naveo je da je HDZ prevario Vukovar. "Mi krećemo svojim putem, jer ovo je ipak grad heroja i mi moramo ostati uspravnima zbog njih i generacije koje trebaju doći. Okrenuli su nam leđa, a još su tražili od nas da te teme pustimo i prepustimo zaboravu", dodao je gradonačelnik Vukovara.

Penava je najavio da će svi HDZ-ovci ići u nezavisnu stranku.

Komentarišući moguću koaliciju sa Domovinskim pokretom Miroslava Škore gradonačelnik Vukovara je rekao da će se vrlo verovatno naći na listi s Domovinskim pokretom. 

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво