Žitelji Kravica neće incidente

Srbi iz sela Kravice kod Bratunca traže od vlasti Republike Srpske da ne dozvole najavljeno okupljanje Bošnjaka koji u tom selu nameravaju da obeleže godišnjicu srebreničke tragedije. Oni ne žele nove incidente, i podsećaju da je u napadu na Kravice 1993. godine pod komandom Nasera Orića ubijeno 49, a ranjeno 86 Srba.

"Okupljanje muslimana u Mesnoj zajednici Kravici, koju su muslimanske oružane snage iz Srebrenice na Božić, 7. januara 1993. godine, napale, razorile i popalile, a sve Srbe koji nisu uspeli pobeći ubili i izmasakrirali, sračunato je s ciljem provokacija i uznemiravanja Srba meštana kako bi se izazvali novi neredi i incidenti", navodi se u saopštenju Saveta Mesne zajednice Kravice.

Ovaj Savet podseća da su srpsko selo Kravicu jake muslimanske snage iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića napale na Božić 1993. godine u ranu zoru iz više pravaca i tom prilikom 49 lica ubili na kućnom pragu ili u dvorištu, 86 ranili, a svih 688 stambenih objekata razorili i zapalili.

Proteklih godina Bošnjaci su tragične događaje u i oko Srebrenice iz jula 1995. godine obeležavali 11. jula, u Memorijalnom centru u Potočarima, ali su ove godine tu ceremoniju proširili na više dana i više lokacija u Srebrenici i Bratuncu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво