Oštre reakcije crnogorske opozicije na zadržavanje Vladike i sveštenika

Lideri crnogorske opozicije Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore oštro su reagovali na zadržavanje u pritvoru episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osmorice sveštenika nikšićkog sabornog hrama.

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić, zapretio je da ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužu, neće u ime stranke imati nikakvu obavezu prema obećanju datom mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, već da će tražiti od njega da zajedno pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli.

"Pod cijenu da ni spuški zatvor više ne postoji", zapretio je Mandić u Skupštini.

Kako prenose Vijesti, Mandić je rekao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića.

"A ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite se da i vi obučete uniforme i zastupate to što mislite da je ispravno", zaključio je Mandić u obraćanju poslaniku Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću.

Medojević: Šta je trebalo policiji da "tuče narod"

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je u parlamentu da dva puta vode izlasku iz aktuelne situacije u Crnoj Gori, politički i oružani.

"Postoji put oružanih sukoba i put političkih promena. Nema trećeg puta", rekao je Medojević je dodao da je pravoslavni narod Crne Gore spreman da brani svoje korene. 

On je upitao šta je trebalo policiji u Pljevljima i Nikšiću da "tuče narod", navodeći da je član Pokreta za promene Ognjen Mijatović brutalno pretučen bez povoda. 

Demokrate: Građani, vodite se porukom mitropolita Amfilohija

Demokratska Crna Gora pozvala je građane da, kako je saopšteno "ne slušaju pozive na nemire, svađu, bratomržnju i bratoubilaštvo" koji dolaze od premijera Duška Markovića i "drugih relikata prošlosti".

U saopštenju navode da "svima zvijezda vodilja budu poruke ljubavi i mira koje je danas uputio čelnik Mitropolije crnogorsko-primorske".

"Kao što mu dolikuje, mitropolit je pozvao na mir, pomirenje, ljubav i slogu, a nikako na krv i bratoubilaštvo. To su poruke koje smo svi dužni da upućujemo jedni drugima, pogotovo u trenucima kad usijane glave pozivaju na mržnju, krvave glave, batinjanje i nasilje", navodi se u saopštenju Demokrata. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво