Mađarska obustavila prijem migranata u tranzitne centre

Zbog virusa Korona, Mađarska na neodređeno vreme suspenduje prijem migranata u tranzitne centre, najavio je Đerđ Bakondi, glavni savetnik za nacionalnu bezbednost Viktora Orbana. U dva azilantska centra na mađarsko-srpskoj granici nalazi se 321 azilant.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Budimpešti, Đerđ Bakondi, glavni savetnik za nacionalnu bezbednost Viktora Orbana, saopštio je da zbog virusa Korona, Mađarska na neodređeno vreme obustavlja prihvat ilegalnih migranata u tranzitne centre kod mesta Tompa i Reske, na mađarsko-srpskoj granici.

"U Iranu je žarište virusa Korona, a veliki broj migranata stiže iz tog regiona. Da bismo zaštitili 321 osobu koja se nalazi u tranzitnim zonama, odlučeno je da do daljnjeg ne primamo ilegalne migrante u prihvatne centre na granici", naveo je Bakondi.

Savetnik mađarskog premijera rekao je da je ove godine bilo oko 7.000 pokušaja ilegalnog prelaska granice, a da se oko 40.000 migranata sprema na put ka Evropi iz Turske.

On je dodao da iz Severne Makedonije stižu informacije da se veliki broj migranata kreće uz auto-put prema severnoj granici. 

"Mađarska pojačava snage na odbrani šengenskih granica, odnosno odbrani bezbednosti građana Mađarske. Šta god rekli organizatori migracija, njihov put ne vodi na ovu stranu", naglasio je Bakondi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се