Dodik ponovio da je za odlaganje Đukanovićeve posete BiH

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da bi i za BiH i za crnogorskog predsednika Mila Đukanovića bilo najbolje da se odloži njegova zvanična poseta Bosni i Hercegovini, planirana za početak marta, prenosi portal Kliks.

Milorad Dodik je istakao da je crnogorska politika "antisrpska" još od priznanja samoproglašenog Kosova.

Ponovivši da bi bilo najbolje da se poseta crnogorskog predsednika Mila Đukanovića BiH odloži, Dodik je istakao da je vlast u Podgorici s jevrejskom, islamskom i katoličkom zajednicom postigla posebne sporazume, a da je samo za Srpsku pravoslavnu crkvu i pitanje njene imovine ostalo da se rešava putem zakona i to tako da imovina najčešće bude oduzeta.

Dodik je rekao da veruje da njegov stav o Đukanovićevom dolasku pomaže Srpskoj pravoslavnoj crkvi u uslovima kada doživljava progon u Crnoj Gori.

"Niko nije protiv toga da Đukanović dođe, ali postavlja se moralno i političko pitanje, kako neki Srbin može dozvoliti da se njemu pruži prilika da dođe u Sarajevo i objašnjava šta hoće, dok tamo naši ljudi protestuju. Reč je o istom verujućem narodu i ovde je bilo mnogo solidarnosti prema litijama u Crnoj Gori", rekao je Dodik.

Napomenuo je da je ranije uputio pismo u kojem je molio poslanike u Crnoj Gore da odlože donošenje Zakona o slobodi veroispovesti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво