Pedesetak učenika iz Omiša hitno se vraća s izleta u Italiji

Pedesetak učenika srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša zbog mera predostrožnosti vraćaju se sa trodnevnog izleta u Italiji u kojoj su posetili Padovu, Veronu i Veneciju.

Direktorka škole Tereza Srdelić poručuje da nema razloga za paniku, da deca neće biti smeštena u karantin jer nisu bili na zaraženom području i da će im podeliti letke s informacijama kako da postupaju ako se pojave bilo kakvi simptomi.

"Mi smo se čuli prije otprilike sat vremena s našim voditeljima, nastavnicima koji su s učenicima na izletu. Djeca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom. Nastavnici su u kontaktu s roditeljima, oni su završili zapravo svoj izlet, vraćaju se i na putu su za Hrvatsku", rekla je direktorka za HRT.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji raste. Italijanska vlada čak je odlučila zbog opreza blokira pristup nekim gradovima i opšinama u kojima ima najviše zaraženih.

Prema poslednjim informacijama, u Italiji je zaraženo 110 ljudi, a dvoje je umrlo.

U klinici za infektivne bolesti KBC-a Rijeka hospitalizovan je italijanski državljanin zbog respiratornih smetnji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво