Hrvat s kruzera iz Japana od jutros u karantinu u Zagrebu

U Zagreb je jutros stigao Hrvat sa kruzera "Dajmond princes" i iz preventivnih razloga smešten u karantin u kojem će provesti 14 dana , saopštilo je hrvatsko Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se navodi da on, prema izjavama lekara koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju, nema simptome zaraze i da se oseća dobro, prenosi Hina.

Dodaje se da će on provesti narednih 14 dana u karantinu u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", koji je osnovan jučerašnjom odlukom ministra zdravlja Vilija Beroša, prenosi Indeks.

U saopštenju je objašnjeno da će on biti u karantinu bez obzira na vreme provedeno u izolaciji na kruzeru, kako bi se otklonio bilo kakav rizik, s obzirom na to da dolazi s broda na kojem je epidemiološka situacija visokorizična.

"Hrvatske zdravstvene službe ništa neće prepuštati slučaju i nadalje ćemo poduzimati sve moguće preventivne mjere u zaštiti naših građana od moguće ugroze koronavirusom, pa tako i stavljanje u karantenu osoba kod kojih postoji i najmanji rizik opasan za njihovo ili zdravlje ljudi koji budu u doticaju s njima", ističe ministar zdravlja Vili Beroš.

Kako se ističe, on je u stalnom je telefonskom kontaktu s članovima porodice, a u poruci javnosti i medijima ističe da se oseća dobro.

Hrvatski državljanin je iz Japana je doputovao posebnim avionom koji je za svoje državljane i građane drugih zemalja Evropske unije poslala Italija.

Posle sletanja noćas u Berlinu, posebnim avionom, zajedno s državljanima Slovenije, stigao je u Maribor, odakle je posebnim sanitetskim prevozom i uz pratnju medicinskog tima prevezen u Zagreb.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво