U Crnoj Gori zbog koronavirusa pod nadzorom 29 osoba

U Crnoj Gori je zbog koronavirusa pod nadzorom 29 osoba, rekao je Marko Bakić iz Instituta za javno zdravlje. Kaže da će crnogorski državljanin koji se nalazi na brodu "Dajmond princes", u najkraćem roku biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gde će biti zadržan do potpunog ozdravljenja i oporavka.

Marko Bakić je rekao da je rizik od zaraze koronavirusom za Crnu Goru i dalje je nizak, ali se ne može isključiti. Saopštio je da je pod nadzorom 29 osoba.

"Na teritoriji koju pokriva IJZ pod nadzorom je 10 osoba, po pet osoba pokrivaju epidemiološke službe Budve i Bara, u Kotoru su pod nadzorom četiri osobe, dvije u Tivtu, a po jedna u Beranama, Bijelom Polju i Herceg Novom", rekao je Bakić za RTCG.

On je kazao da je IJZ u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom spoljnih poslova i prati zdravstveno stanje obolelog crnogorskog državljanina koji se nalazi na brodu "Dajmond princes" u japanskoj luci u Jokohami.

"Tokom jučerašnjeg dana u IJZ je pristigla informacija da je dokazano prisustvo novog virusa kod crnogorskog državljanina koji je bio član posade broda ‘Dajmond princes’. Pacijent će u najkraćem roku biti prebačen u nadležnu bolnicu na kopnu gdje će biti zadržan do potpunog ozdravljenja i oporavka", rekao je Bakić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи