Ranjeni Crnogorac mora odmah da napusti bolnicu i Nemačku

Ranjeni crnogorski državljanin I. K, mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Nemačku. Tamošnji mediji objavili su da je naredba za proterivanje Krstovića postala nužna, jer njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.

Takva odluka doneta je na zahtev Grada Hanovera, a u uskoj koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Donje Saksonije.

Tamošnje imigraciono Krstoviću je uručilo naredbu - da je dužan odmah napustiti njihovu teritoriju. "Ako dobrovoljno ne ispuni zahtev, biće deportovan", prenosi portal Vijesti. 

Pre odluke da deportuju Krstovića, teško ranjenog krajem januara u Zeti, nemačka javnost danima je oštro osuđivala što ga tamošnja policija danonoćno čuva.

Reagovali su čak i pojedini političari, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbednost padne na nemačke poreske obveznike. Policija je, međutim, tvrdila da je takav stepen obezbeđenja neophodan.

Krstović je na lečenje u Hanover transportovan 7. februara.

Nejasno je, međutim, šta će uraditi Krstović i njegov advokat u Nemačkoj - da li će tražiti da ostane u bolnici zbog lečenja, žaliti se na odluku...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво