Đukanović: Ne postoji nijedan objektivan razlog za izmenu zakona

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da država Crna Gora usvajanjem i primenom Zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica brani svoj građanski koncept.

Milo Đukanović je rekao da nije čuo nijedan pravni argument protiv Zakona, osim onog koji, kako kaže, ponavlja SPC da je "narod na ulicama".

"To neće ni na koji način spriječiti državu da obavlja svoj posao, da usvaja i sprovodi zakone koji su u potpunosti usaglašeni i sa Ustavom i sa međunarodnim normama", rekao je Đukanović, analizirajući aktuelnu političku situaciju na sjednici Glavnog odbora DPS-a.

Naglasio je da je Zakon dugo i temeljno pripreman, te da ne postoji nijedan objektivan razlog ni za njegovu izmenu ni za njegovo povlačenje, a vlast, kaže, i dalje ostaje otvorena za dijalog.

Đukanović je istakao da je protivljenje Zakonu "posljednja politička bitka" koju protivnici crnogorske države vode kako bi je vratili u mračni srednji vek, suprotno od, kako kaže, evropskih vrednosti i životnog standarda.

"Najveći posao i odgovornost svakako jeste na Vladi i njenim ministrima, ali i svako od nas ima svoj dio posla, bilo da je riječ o partiji, državnim institucijama ili lokalnim upravama", zaključio je Đukanović.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво