Bošković: Članstvo u NATO najbolja odluka aktuelne crnogorske vlasti

Ministar odbrane Crne Gore, Predrag Bošković smatra da bi situacija u toj zemlji bila potpuno drugačija da nije članica NATO-a i da je to najbolja odluka koju je aktuelna vlast donela.

Predrag Bošković je, na predavanju o bezbednosti kao ekonomskom resursu studentima Ekonomskog fakulteta u Podgorici, istakao da je neutralnost nemoguća kada je Balkan u pitanju jer je to pokazala istorija, prenosi RTCG.

"Da ostavimo emocije po strani i istoriju, najispravnija odluka je donesena 2017. godine kada smo postali dio Alijanse. Mislim da će vrijeme koje dolazi i koje trenutno živimo to i pokazati. Siguran sam i da bi aktuelna situacija bila potpuno drugačija da Crna Gora nije članica NATO-a. Znate da ukoliko do bilo kakvog incidenta dođe, da možete računati i na vojsku i na sredstva ostalih 28, uskoro 29. članica Alijanse ", rekao je Bošković. 

Naveo je da brojke za prethodne tri godine pokazuju da se rast stranih direktnih investicija iz zemalja NATO uvećao za "nekoliko stotina procenata" i dodao da je to slučaj sa svim zemljama istočnog bloka koje su pristupile Alijansi.

Bošković smatra da je sajber bezbednost trenutno najveći izazov za čovečanstvo. 

"Ono što je Crna Gora pretrpjela od 2014. godine naovamo je jedinstven primjer u svijetu. Preživjeli smo 'više vrsta specijalnih ratova' koji su se vodili protiv nas, a sada se ponavlja isti scenario iz 2016. i 2017. godine, sa mnogo perfidnijom namjerom. Mi smo sada, kada su sajber kapaciteti u pitanju, u saradnji sa Sjedinjenim Državama značajno podigli znanje i resurse na viši nivo"", zaključio je Bošković.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи