Dodik nakon sastanka s Čovićem: BiH je u bezizlaznoj situaciji

U Istočnom Sarajevu održan je sastanak Milorada Dodika i Dragana Čovića u svojstvu predsednika SNSD-a i HDZ-a BiH. Razgovarali su o zajedničkom delovanju, prvenstveno kroz predloge Izbornog zakona i zakona kojim bi se iz Suda BiH izbacile strane sudije.

"Jedna od tema bila je o Izbornom zakonu. Važno je reći da treba doći do rekonstrukcije Izbornog zakona. Mi ćemo u dogledno vrijeme predati prijedlog tog zakona kao i način kako eliminisati strane sudije iz suda", poručio je Dodik na konferenciji za štampu posle sastanka delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH, koje su predvodili lideri tih stranaka. 

Naveo je da je upoznao Čovića da će Srpska obustaviti odlučivanje u organima BiH.

"Smatram da je ovo jedan od važnih trenutaka u BiH", poručio je Dodik. Obe stranke su odlučne da odbrane koncept konstitutivnosti. 

"Vjerujem da je BiH u bezizlaznoj situaciji",  poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da jedan od glavnih krivaca međunarodna zajednica.

"Zapad ima istorijsku odgovornost da odgovori na pitanje zašto stalno podržava bošnjački koncept unitarne BiH", poručio je Dodik.

Naglasio je da su ove dve partije odlučne da odbrane i pitanje konstutivnosti naroda u BiH.

"Međunarodna zajednica konstantno radi na tome da ruši konstitutivnost kako bi izmislila neku građansku BiH", istakao je Dodik.

"Čini mi se da smo u jednoj teškoj problematici funkcionisanja institucija u BiH."

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je važno rešiti pitanje zakonodavstva u BiH, te dodao da su zbog toga važni razgovori s Dodikom.

"Predstoji nam mnogo razgovora na raznim nivoima da bismo funkcionisali kao normalna zemlja", rekao je on.

Ranije je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine poručio da je "Republika Srpska krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka". 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи