Brisel traži od Ljubljane da sprovede direktivu o pranju novca

Evropska komisija objavila je službeno pismo upućeno na adrese Slovenije i sedam drugih država članica zbog toga što su propustile da sprovedu direktivu o pranju novca.

Pravila protiv pranja novca iz direktive broj pet su ključna u borbi protiv te prakse i protiv finansiranja terorizma, saopštila je Evropska komisija, prenela je agencija STA.

U saopštenju se navodi da su nedavni skandali sa pranjem novca otkrili potrebu za oštrijim pravilima na nivou EU i kako zakonodavne praznine u jednoj državi članici imaju uticaj na EU u celini.

Zemlje članice EU bile su dužne da ispune direktivu broj pet do 10. januara, međutim, Slovenija, Kipar, Mađarska, Holandija, Portugal, Rumunija, Slovačka i Španija to nisu učinile.

Ako države u roku od dva meseca ne dostave zadovoljavajući odgovor Evropskoj komisiji ona će im poslati obrazloženo mišljenje, nakon čega će dobiti još dva meseca da postupe ili se suoče sa Evropskim sudom pravde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво