Bošković: Nećemo tolerisati eskalaciju protesta i sukobe

Sve ovo što se događa u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti preraslo je u politički obračun s državom i njenim suverenim pravom da uređuje unutrašnja pitanja, izjavio je ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković.

Predrag Bošković je u intervjuu za Pobjedu istakao da je Vlada odlučna u nameri da ne toleriše eskalaciju protesta i bilo koju vrstu sukoba.

Bošković kaže da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori stabilna.

"Nadležni resori, a tu pre svega mislim na Upravu policije i njene pripadnike, svakodnevno prate dešavanja i učiniće sve kako bi se svaki građanin, bez obzira na versku, nacionalnu ili političku pripadnost osećao bezbedno i svoje dnevne aktivnosti obavljao nesmetano. Shodno tome, aktuelna situacija u zemlji ne zahteva angažovanje pripadnika Vojske Crne Gore, koja obavlja svoje redovne mirnodopske aktivnosti", naveo je Bošković.

Na pitanja da li su sa partnerima u NATO-u razgovarali o situaciji u Crnoj Gori, Bošković je rekao da sa njima razgovaraju u kontinuitetu o svim izazovima kad je Crna Gora u pitanju.

Bošković je rekao da "svjedočimo nezapamćenoj, veoma intenzivnoj kampanji napada na Crnu Goru od Srbije sa svih nivoa podržane radikalnim elementima na političkoj i vjerskoj sceni Crne Gore".

"I iz tog razloga smo stručnu tj. ekspertsku podršku zatražili od naših partnera, a sa ciljem jačanja nacionalnih kapaciteta za prepoznavanje i razumijevanje prijetnji, a zatim i za efikasnije suočavanje i odvraćanje istih", rekao je Bošković, prenosi RTCG.

On je objasnio da su od eksperata iz NATO zemalja, koji su upoznati sa dešavanjima u Crnoj Gori, kao i sa veoma intenzivnom kampanjom dezinformisanja koja se vodi protiv države, dobili veoma korisne savete i smernice koji im pomoći u jačanju institucionalnih kapaciteta za suočavanje sa hibridnim pretnjama, kao i prilikom izrade potrebnog pravnog okvira u toj oblasti.

"Tom prilikom eksperti su pozitivno ocijenili proaktivan pristup koji crnogorska Vlada ima prema ovom pitanju i naglasili da Crna Gora kao punopravna i ravnopravna članica Alijanse u svakom trenutku može računati na podršku zemalja članica NATO-a, a u skladu sa temeljnim principom solidarnosti na kojem počiva savezništvo", naveo je Bošković. 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се